dijous, 4 de setembre del 2014

Crocothemis erythraea, Sympetrum fonscolombii, Trithemis annulata, com distingir els màscles a primer cop d'ull

Crocothemis erythraea, Sympetrum fonscolombii, Trithemis annulata, son tres de les espècies d'odonats més freqüents a casa nostra, i les tres espècies, solen conviure juntes. Si a sobre, pensem que els mascles de les tres, son predominant-ment de color vermell, i les tres especies, presenten la base de les ales, tacades de color, la cosa es complica a l'hora de distingir-les unes de les altres.
A primer cop d'ull, però, no es tan difícil de diferenciar-les, puig que tot i ser les tres vermelles, les tonalitats de vermell, son normalment, significativament diferents..

Trithemis annulata, segurament dels tres, es el més fàcil de distingir, puig que es un vermell vi, o cirera, molt característic.

Crocothemis erythraea, te un color vermell molt saturat, molt intens, i pràcticament uniforme a tot el cos.

Sympetrum fonscolombii, te un vermell, no tant brillant com els Croco, i sobretot, amb zones de diferent coloració, sobre tot el tòrax, cosa que vist en vol, o a una certa distància, el fa veure com un vermell mes "apagat".



No es un mètode infal·lible, però en general funciona. Tot i així, de vegades, la coloració dels individus, pot variar, o les condicions de llum, ens poden fer dubtar sobretot entre S. fonscolombii i Crocos. LLavors cal observar la forma de l'abdomen, que en el Crocos, te una forma característica molt pla i ample, clarament diferenciada dels fonscolombii.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada